Over Vakantiepark So What

Hoe is ons park ontstaan?

Ons vakantiepark op Texel is al jaren een geliefde vakantiebestemming voor jong en oud. Je vindt diverse faciliteiten bij So What en kunt verblijven in comfortabele bungalows en luxe villa’s. Ook de ligging is ideaal: aan de rand van het bos en dicht bij het heerlijke zandstrand.

Ben je benieuwd hoe ons park is ontstaan? Lees dan zeker even verder voor een stukje geschiedenis en het verhaal achter onze naam. In elk geval leuk om te weten: So What is een echt familiebedrijf! 

Terug in de tijd

Vakantiepark So What is ooit begonnen als pension. Opa Veenstra woonde in Den Haag, maar kocht in de jaren vijftig het land nabij De Koog via een advertentie in de krant. Vader Rudi (geboren in Indonesië, die daar op rubberplantages werkte) begon een kruidenkwekerij. Hij probeerde dat op Texel ook van de grond te krijgen, maar dat mislukte. Texelaars waren niet gewend om met verse kruiden te koken en veel toeristen waren er toen nog niet op het eiland.

De schuur maakte plaats voor een woonhuis en er werd een nieuwe garage met schuur gebouwd voor varkens, kippen en schapen. Op het land werden ondertussen graan en bloembollen verbouwd. In de zomermaanden sliep de familie in de garage en werd het huis als pension verhuurd. Zo ging dat in die tijd, iedereen probeerde van alles om het hoofd boven water te houden.

So What: het verhaal achter de naam

De Engelse kreet So What, wat betekent 'wat kan het schelen', werd destijds door de Canadese bevrijders op het eiland veel gezegd. De uitspraak paste goed bij de laconieke aard van de Texelaars en zo is ook de huidige naam van het park ontstaan.

De eerste bungalows

Kampwinkel

De schuur waar voorheen de kippen liepen, werd in 1960 omgebouwd tot kampwinkel. Vele jaren werd hier met plezier gewerkt, maar in de jaren '70 stopte de winkel. Gasten gingen hun inkopen steeds vaker doen bij de supermarkten in de grotere dorpen.

In 1979 werd de voormalige kampwinkel verbouwd tot kantine en zoon Edu werd barkeeper. Al snel werd dit te klein, in 1982 werd na een grote verbouwing het Café eethuis So What geopend. In dit jaar heeft Edu het park overgenomen van zijn ouders, later is zijn vrouw Marjon erbij gekomen. 

Er werden in 2005 nog 5 luxe bungalows gebouwd en vanaf die tijd houden we ons bezig met kwaliteitsverbetering. 

Recente ontwikkelingen

Het najaar van 2019 starten we met de bouw van onze luxe villa’s voor 6 of 8 personen [interne link naar /luxe-villas], die vanaf het voorjaar van 2020 in de verhuur gaan. Hier kunnen onze gasten ultiem ontspannen en genieten van luxe en comfort. De villa’s zijn ruim opgezet en hoogwaardig uitgerust. Zo is het merendeel voorzien van een luxe bad en zijn enkele villa’s uitgerust met een sauna.

Daarbij worden ook diverse bestaande bungalows gerenoveerd. Tijdens deze ontwikkelingen zullen zoon Pascal en zijn vrouw Claudia het park voortzetten.