Texel Tips

Activiteiten op Texel

Op Texel is natuurlijk ontzettend veel te beleven! We houden je graag op de hoogte. Daarom hebben we de leukste activiteiten voor je op een rij gezet. Op onze receptie vind je daarnaast nog tal van leuke informatiefolders en natuurlijk staan we daar ook graag klaar met tips.

Ecomare

Een bezoekje aan Ecomare mag zeker niet ontbreken wanneer je op Texel bent. Ecomare is het centrum voor Wadden- en Noordzee. Je kunt hier zeehonden van heel dichtbij zien en leert alles over deze dieren. In het museumgedeelte is veel te vinden over de geschiedenis en het ontstaan van Texel. Ecomare organiseert ook vaak leuke excursies. Kijk op de website van Ecomare voor de actuele data. Wist je dat Ecomare op slechts 1 km afstand van ons vakantiepark ligt?

Flora Juttersmuseum

Schipbreuk- en Juttermuseum flora is ook zeker een bezoekje waard. Hier vind je alles wat door de jaren heen op het strand is aangespoeld. Heel veel te zien dus. Ook hoor je hier alles over de scheepsstrandingen en jutterij van de afgelopen 70 jaar. 

De Zelfpluktuin

Bij de Zelfpluktuin tussen Oudeschild en Den Burg kun je zelf verse groenten, fruit en bloemen plukken. Na het plukken geniet je van heerlijke verse sapjes of zelfgemaakte taarten op het overdekte terras. Voor kinderen is er een speeltuin met graafmachines. De Zelfpluktuin is van half mei tot en met de herfstvakantie op maandag t/m zaterdag geopend van 09.30 tot 17.30 uur.

Bonte Belevenis

De Bonte Belevenis nabij Den Hoorn wordt ook wel 'Het Ambachtscentrum' van Texel genoemd. In twee boerenschuren zijn verschillende ambachten gevestigd. Zo is er een zeepmakerij, een bierbrouwerij, een papierschipperij, een bakkerij, een kaarsenmakerij en een distilleerderij. Bezoekers kunnen ook zelf deelnemen aan de ambachten en er worden rondleidingen georganiseerd.

Theater & Restaurant De Toegift

In Den Hoorn vind je Theater & Restaurant De Toegift. Hier kun je heerlijk dineren onder het genot van de leukste theatervoorstellingen. Regelmatig treden er grote namen op bij Klif 12 en in de zomer worden er ook leuke voorstellingen voor kinderen georganiseerd.

Handig om te weten

Parkeren op Texel

Op Texel geldt betaald parkeren in alle dorpen en bij alle strandslagen. Met een Texel e-vignet kun je onbezorgd parkeren op het hele eiland. Er zijn verschillende opties: een dagkaart, een weekkaart of een jaarkaart. Kijk voor meer informatie en de meest actuele tarieven op de website van Gemeente Texel.

Openbaar vervoer op Texel

Op Texel wordt het openbaar vervoer geregeld door Texelhopper (onderdeel van Connexxion en Overal). Texelhopper bestaat uit een vaste buslijn en de inzet van kleinere, te reserveren, busjes. Wil je gebruikmaken van het openbaar vervoer op Texel? Dan raden wij je aan om je goed in te lezen op de website van Texelhopper. Uiteraard beantwoorden wij op de receptie of via telefoon of mail ook graag je vragen. 

Ons vakantiepark op Texel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Lees meer