Ontdek de fijne ligging en prachtige omgeving

Genieten voor jong en oud

Vakantiepark So What is gelegen op één van de mooiste plekjes van Texel, aan de rand van het bos en omringd door mooie natuurgebieden. Daarnaast is het park ook nog eens super centraal gelegen tussen de gezellige dorpen Den Burg en De Koog.

vakantiepark-so-what_plattegrond_2021_A4 (3)1024_1.jpg

 

Veelzijdige natuur

De diverse natuur van Texel

Nergens in Nederland is er zoveel variatie in landschappen op de vierkante meter dan op Texel. Niet voor niets wordt het eiland ook wel eens ‘Nederland in het klein’ genoemd. Uitgestrekte stranden, prachtige bossen, heidevelden, duingebieden en kwelders: je vindt het allemaal op Texel.

Bos

Onze bungalows en villa’s liggen aan de bosrand. Dit bos, ook wel het Texelse Dennenbos, biedt veel mogelijkheden. Kies een van de vele wandelroutes door het groen, geniet van een prachtig uitzicht vanaf uitkijkpunt Fonteinsnol, stap op de mountainbike of maak een tocht ter paard. Meer lezen over het Texelse Dennenbos? Kijk eens op deze website.

Zee en strand

Het brede Noordzeestrand vind je op ongeveer 1,3 km van ons vakantiepark. En weet je wat zo fijn is aan het Texelse strand? Je vindt er altijd wel een rustig plekje! Dichtbij de strandopgang kun je terecht bij gezellige strandtenten, maar loop je wat verder door dan heb je het strand bijna voor jezelf. 

Nationaal Park Duinen van Texel

Het Nationaal Park Duinen van Texel loopt eigenlijk langs de hele westkant van Texel. Het gebied bestaat uit verschillende bijzondere natuurgebieden waar vele soorten planten en dieren hun plekje hebben gevonden. Benieuwd naar alles wat er te doen en te zien is in het gebied? Kijk ook eens op de website van het Nationaal Park Duinen van Texel.

Gezellige dorpjes

Den Burg

Den Burg (gelegen op ongeveer 5,5 km van het park) is het grootste dorp van Texel en vormt ook wel het hart van het eiland. Het gezellige centrum loopt in een rondje en biedt de leukste winkeltjes, boetiekjes en restaurantjes. Ook vind je in Den Burg onder andere een wekelijkse markt, een bioscoop en een leuk buitenzwembad.  

De Koog

Het dichtstbijzijnde dorp vanaf Vakantiepark So What is De Koog (gelegen op ongeveer 3,5 km). De Koog is een echte badplaats waar veel voorzieningen zijn voor toeristen. In de bruisende dorpsstraat vind je diverse horecagelegenheden, cafés en winkels. Daarnaast biedt De Koog in de zomermaanden wekelijks een gezellige braderie en loop je vanaf het centrum zo richting het strand. 

De Cocksdorp

In de Cocksdorp heerst een echt vakantiesfeertje. Doordat er in deze omgeving veel hotels en vakantieparken zijn gevestigd, biedt het dorpje veel gezelligheid voor toeristen. Je vindt hier onder andere leuke winkeltjes en restaurantjes. 

Pittoreske kleinere dorpjes

Behalve de bekendere dorpen als Den Burg, De Koog en De Cocksdorp, biedt Texel ook een aantal kleinere dorpjes. In het zuiden van het eiland vind je het pittoreske Den Hoorn en aan de oostkant het mooie Oosterend. Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan Oudeschild, een gezellig havendorpje!