6x de leukste strandpaviljoens op Texel

27 juli 2022

Van no-nonsens met blote voeten het terras oplopen tot verfijnde gastronomie. De keuze aan strandpaviljoens op Texel is reuze! Maar welk strandpaviljoen past het best bij jou? Wil je lekker relaxed languit genieten van een biologisch sapje of ga jij voor een culinaire beleving? Wij hebben een paar van de leukste strandpaviljoens op Texel voor je op een rij gezet.

TWAALF

Een echte beachvibe, no-nonsens, veel biologische producten en vooral een hele relaxte sfeer. Een plek voor jong en oud. Kindjes spelen voor je in het zand, terwijl jij vanaf het terras toekijkt en geniet van een vegan-gerecht. In de zomer kun je letterlijk met je voeten in het zand genieten, onderuitgezakt in échte strandstoelen op het ‘Biri-terras’. Paal 12 is een zeer geliefd strand onder de Texelaars. Een ontmoetingsplek waar iedereen gezellig bij elkaar aanschuift.

Jan Ayeslag 12 | Den Hoorn | april - oktober geopend

PAAL 15 TEXEL

Paal 15 Texel is meer dan een paviljoen, het is een culinair strandrestaurant. De plek wanneer je houdt van verfijnde gerechtjes én geen genoeg kunt krijgen op het geweldige uitzicht op de Noordzee. Het paviljoen in supertrendy ingericht met overal leuke planten, leren banken en kleedjes op de grond. In de winter schuif je gezellig voor de haard en in de zomer neem je plaats op het grote terras. Echt een must go voor de culinaire genieters onder ons.

Westerslag 4 | Den Burg | Jaarrond geopend

Paal 17 Eerste Etage.jpgPaal 17 Aan Zee / De Eerste Etage / Zomers

Waarschijnlijk één van de meest bekende stranden op Texel; Paal 17. Beter bekend om haar leuke events, zoals Waves / Ronde om Texel en Sunbeats. Het strand ligt op ca. 1,3 km afstand van So What. Prima te bewandelen of pak lekker de fiets! Aan de linkerkant vind je ‘Paal 17 Aan Zee’, een modern ingericht paviljoen met dat het strand ademt. Op de eerste verdieping van het paviljoen vind je een verborgen parel ‘Paal 17 De Eerste Etage’. In de open keuken worden culinaire verrassingen bereid. Geniet van een hotelchique-omgeving met prachtig uitzicht over het Texelse strand. 

Aan de rechterkant vind je ‘Paal 17 Zomers’. Hier kun je in de zomermaanden de hele dag genieten van het relaxte strandgevoel. Op het ruime terras hoor je zachte loungemuziek en kun je uren vertoeven op de ruime loungebanken, terwijl de kinderen zich vermaken op het strand. Dat is pas écht vakantie! 

Ruijslaan 96 | De Koog | Jaarrond geopend

BRIES20Bries20.jpg

Op zoek naar een beetje luxe op het Texelse strand? Schuif dan aan op het terras van Bries20. Er hangt een relaxte Ibiza-sfeer op dit terras. Veel wit, hippe cocktails en allerlei Aziatisch getinte kleine gerechtjes om te delen. Ook kun je hier prima terecht om - na het uitlaten van de hond - even een bakje koffie met een taartje te doen, om de dag extra goed te beginnen. Dit paviljoen is gemaakt voor de levensgenieters!

Badweg 77 | De Koog | Jaarrond geopend
 

Strandpaviljoen Paal 21

Alleen de wandeling naar Strandpaviljoen Paal 21 is al de moeite waard. Net buiten badplaats De Koog vind je de heuvelachtige strandopgang naar paal 21. Wandel over een verhard pad - waar je af en toe een wilde fazant tegenkomt - door de Texelse Duinen. Strandpaviljoen Paal 21 is gezellig ingericht, heeft een ontzettend ruim terras dat bij mooi weer niet onderdoet aan een zonnige bestemming. Met de palmbomen, tafeltjes op het zand én een zeer uitgebreide kaart is dit echt een place to be als je op Texel bent. Er worden diverse vegan en vegetarische gerechten geserveerd. Ook hebben ze een leuke kinderkaart met o.a. mini pokebowl erop!

Strandslag 21 | De Koog | Jaarrond geopend

Kaap Noord

Watersportliefhebbers opgelet! In het noorden van het eiland vind je paal 33. Een ontzettend diep strand, waar veel catamaranzeilers en kitesurfers te vinden zijn. Echt een plek als houdt van rust, ruimte en watersport. Zin in wat lekkers? Kies een lekker plekje uit op één van de banken aan de voorkant van Strandpaviljoen Kaap Noord om te genieten van het uitzicht een glimp op te vangen van buureiland Vlieland. Heerlijk met een Texels biertje en een Juttersplank erbij.

Volharding 4 | De Cocksdorp | Jaarrond geopend

Meer informatie
Kom gerust langs bij onze receptie om nog meer tips te ontvangen voor de leukste plekken op Texel!

Meer nieuwsberichten

03 april 2024

Bouw van nieuwe villa’s

Als je graag op vakantiepark So What verblijft, kun je binnenkort genieten van 3 gloednieuwe villa’s [...]

Lees verder
18 november 2022

5x te doen op Texel in het najaar (met kinderen)

Het najaar op Texel is heerlijk! Meer rust, lagere tarieven én een veel grotere kans op dat ene fijn [...]

Lees verder
27 juli 2022

6x de leukste strandpaviljoens op Texel

Van no-nonsens met blote voeten het terras oplopen tot verfijnde gastronomie. De keuze aan strandpav [...]

Lees verder
23 oktober 2020

Onze luxe vakantievilla’s op Texel zijn er klaar voor!

Eindelijk is het zo ver, onze gloednieuwe So What vakantievilla’s zijn sinds augustus voor iedereen [...]

Lees verder