5x te doen op Texel in het najaar (met kinderen)

18 november 2022

Het najaar op Texel is heerlijk! Meer rust, lagere tarieven én een veel grotere kans op dat ene fijne plekje aan het raam in het strandpaviljoen. Ook in het najaar is Texel zeker de moeite waard. Wij hebben een paar van de leukste to-do’s, met of zonder kids, in de herfst en winter op Texel voor je uitgezocht.

Uitwaaien en opwarmen

Op loopafstand van ons vakantiepark vind je strand Paal 17. Wandel over het uitgestrekte strand. Laat de hond lekker rennen. Spetter met laarzen in de zee en duik vervolgens het strandpaviljoen in om op te warmen met een Texels speciaalbiertje of één van de vele lokaal gestookte likeurtjes. Wij kunnen ons minder leuke uitjes voorstellen. ;) 

Het museum op Texel voor kinderen en volwassenen blog so what (1).jpg

Een bezoekje aan Ecomare mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je verblijf op Texel! Een superleuk en informatief uitje, ook bij slecht(er) weer. Ecomare - wie kent de naam eigenlijk niet? - is het opvangcentrum op Texel voor zeehonden en vogels. Spot er zeehonden, vissen en vogels. En maak op een interactieve manier kennis met de Texelse natuur.

Wandelen door De Dennen 

Vanuit je vakantieverblijf bij So What wandel je met een paar stappen de prachtige Dennen in. Het bos, dat elk najaar weer prachtig oranje kleurt, is écht de moeite waard. Je kunt diverse vooraf uitgestippelde routes bewandelen of zelf op avontuur gaan. Zoek je wat meer uitdaging? Cross dan met je mountainbike over de MTB-routes. Dol op paardrijden? Volg de mooiste ruiterpaden door de bossen.

Ontdek de kleine smalle Texelse straten blog so what (3).jpg

Geen fietsfiles, maar rustig touren over ons eiland. Pak een elektrische fiets - die je bij ons kunt huren - en kom op de meest onontdekte plekken uit, zoals de smalle straten van de oude dorpen op Texel! De kleinste plaatjes op Texel, zoals Den Hoorn, De Waal en Oost laten je betoveren door de mooiste gevels. Stap af, kijk omhoog en geniet van de authentieke details!

Sterke verhalen & bijzondere strandvondsten

Niets zo leuk als de sterke verhalen van de échte Texelse jutters die in Maritiem- en Juttersmuseum Flora worden verteld. Je zal er versteld van staan als je hoort wat er wel niet aanspoelt op ons strand. Bewonder de enorme diversiteit aan strandvondsten van de afgelopen 80 jaar én ga - als kind - zelf op zoek in het museum met de ‘juttersexperience’. Misschien kom je wel achter het mysterie van de linkerschoenen…

Natuurlijk is er nog véél meer te doen op Texel in het najaar en in de winter. Wij vertellen je er graag over tijdens je verblijf bij So What. Hopelijk tot snel! 
 

Meer nieuwsberichten

03 april 2024

Bouw van nieuwe villa’s

Als je graag op vakantiepark So What verblijft, kun je binnenkort genieten van 3 gloednieuwe villa’s [...]

Lees verder
18 november 2022

5x te doen op Texel in het najaar (met kinderen)

Het najaar op Texel is heerlijk! Meer rust, lagere tarieven én een veel grotere kans op dat ene fijn [...]

Lees verder
27 juli 2022

6x de leukste strandpaviljoens op Texel

Van no-nonsens met blote voeten het terras oplopen tot verfijnde gastronomie. De keuze aan strandpav [...]

Lees verder
23 oktober 2020

Onze luxe vakantievilla’s op Texel zijn er klaar voor!

Eindelijk is het zo ver, onze gloednieuwe So What vakantievilla’s zijn sinds augustus voor iedereen [...]

Lees verder